Wat is het het verschil tussen communiekaartjes en communieuitnodigingen?

- uitnodiging: verstuur je op voorhand naar de gasten van het communiefeest (met info over locatie, uur, ... )
- kaartje: dit geef je op de dag van communie (en later) af aan de kindjes van de klas, de gasten op het feest, anderen die een cadeautje geven, ... Dit is meestal met een foto op van de communicant(e) in zijn/haar communiekleren.

Wanneer moet ik mijn communiekaartjes of lentefeestkaartjes bestellen?

Hoe vroeger je er bij bent hoe meer tijd we natuurlijk hebben om aan je wensen te voldoen.  Voor een communiekaart of lentefeestkaart stellen we voor deze toch drukklaar ten laatste hebben een 5 à 7 dagen voor de communie. Wanneer er geen verzending nodig is, kunnen we nog dichter bij de communie/lenetefeest de kaartjes afwerken.  We weten ook dat de kaartjes vaak het laatste in de lange rij van voorbereidingen is. Eerst het plaatje volledig krijgen: schoenen, kledij, haartjes, ... en dan nog hopen op een zonnige dag juist op het moment dat je tijd hebt voor foto's ;-) We stellen ons dus natuurlijk zo flexibel als mogelijk op. Uiteindelijk leveren we altijd op tijd.  

Wens je een uitnodiging, hou er dan rekening mee dat je deze tijdig moet kunnen verzenden.

Speelt het formaat van mijn foto een rol? Moet ik zelf al aanpassen naar bijv. vierkant of smal formaat?

Neen. Je mag gewoon de originele foto - wel in zo hoog mogelijke kwaliteit - doorsturen. Je moet dus nog rekening houden met het feit of je bijvoorbeeld een vierkant of rechthoekig formaat kiest. We zoeken zelf de optimale positie van de foto. Indien nodig verplaatsen we ook een patroon of figuratief element op het kaartje, zodat je kindje het best op de foto uitkomt. Deze 'persoonlijke' behandeling is - naast de creatievere ontwerpen - het grote verschil met een aantal - soms goedkopere - drukkerijen en fotoleveranciers.

In de voorbeelden op de site zie je soms kindjes in close-up of en soms er volledig opstaan. Ben ik verplicht dit te volgen?

Neen, de voorbeelden zijn geheel vrijblijvend. In de proefdruk die we je doorsturen zorgen we soms voor een aantal verschillende positioneringen, soms voor verschillende foto-effecten, diverse kleuren ... Samen zoeken we zo naar jouw mooiste kaartje.

Ik vind het een heel mooi kaartje, maar de kleuren passen totaal niet bij de kledij van mijn kind. Is dit een probleem?

Helemaal niet. Bij de meeste ontwerpen kunnen de kleuren aangepast worden. Dit doen we zonder meerkost. Ook dat valt onder de 'persoonlijke' behandeling die - naast de creatievere ontwerpen - het grote verschil maakt met een aantal drukkerijen en fotoleveranciers.

 Ik vind het een heel mooi kaartje, maar ik zie liever een rechthoekig kaartje ipv een vierkant of omgekeerd. Is dit een probleem?

Helemaal niet. Bij de meeste ontwerpen kunnen de formaten aangepast worden. Dit doen we zonder meerkost. Ook dat valt onder de 'persoonlijke' behandeling die - naast de creatievere ontwerpen - het grote verschil maakt met een aantal drukkerijen en fotoleveranciers.

Als ik een enkele kaart (geen vouw) neem wat staat er dan op de achterkant?

Dit kan je zelf kiezen. Of een extra foto. Tip: wat we heel leuk en origineel vinden, is een rugfoto van de communicant. Maar je kan ook kiezen voor een volle kleur uit het ontwerp of eventueel een patroon als dit in het ontwerp zit.

We willen graag onze foto iets meer retro, zwartwit, sepia, ... maken. Moeten we dit zelf doen?

Als je dit kan mag je dat zeker doen. Maar heb je geen kaas gegeten van fotobewerking, dan hoef je dat zeker niet zelf te doen. Specifieer wat je graag wenst bij je bestelling en wij voeren dit wel uit.

Op welk materiaal wordt er gedrukt?

We drukken standaard op 300 gram coated (gestreken) papier. Op fotopapier wordt er niet gedrukt.

Wens je graag nog een ander papier of effect. Hier vind je onze specials: Kostprijs SPECIALS.

Enkel, 2-luik of 3-luik? Wat is het verschil?

Een enkele kaart is gewoon een kaartje zonder vouw, rectoverso en dus met 2 zijden. Hier kan je op elke zijde een foto zetten of werken met 1 foto en op de achterzijde een kleurtje of patroon. Een 2-luik heeft 1 vouw in het midden. Hierdoor krijg je vier ruimtes voor foto's. Een 3-luik heeft dan weer 2 vouwen, waardoor je 6 'aparte' vlakken krijgt met mogelijkheid tot het plaatsen van zes foto's.

Er zijn verschillende ontwerpen met een kindje op een speciale achtergrond. Wat voor foto lever ik hier voor aan?

We maken zelf een uitsnede van je kind. Wat het wel makkelijker maakt, is dat je kind op een lichte en effen achtergrond staat. De prijs van het uitsnijden is in de kaartprijs inbegrepen.

We maken gebruik van  cookies. Sommige voor een goede werking van onze website. Andere om ons websiteverkeer te analyseren.
Alle info hieromtrent kan je terugvinden in onze  Privacy- en Cookiebeleid.